"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kategori: Köpek Hastalıkları

Kedi ve Köpek Kısırlaştırması Neden Yapılmalı?

Evcil hayvan sahipleri, sevimli kedi ve köpeklerinin sağlığı için pek çok önemli karar almaktadırlar. Bu kararlar arasında beslenme, egzersiz ve sağlık hizmetleri yer almaktadır. Ancak, birçok hayvan sahibi için kedi ve köpek kısırlaştırması konusu zorlu bir karar olabilir. Bu nedenle, bu blogda, kedi ve köpek kısırlaştırmasının önemini ele alacağız. Beylikdüzü Açık Veteriner Kedi ve Köpek kısırlaştırması nedir? Kedi ve köpek kısırlaştırması, hayvan sahiplerinin hayvanlarının cinsel organlarını çıkararak üremesini önlemesidir. Bu prosedür, birçok faydaya sahiptir. Bunların bazıları şunlardır: Kısırlaştırma prosedürü, hayvan sahipleri için endişe verici olabilir. Ancak, bu prosedürün aslında basit ve güvenli bir operasyon olduğu ve hayvanların aynı gün içerisinde…

Yorum Bırak

Köpek ve Kedilerde Hemogram ve Değerlendirilmesi

İnsanlarda olduğu gibi köpekler ve kediler de kan testleri oldukça önemlidir. Köpek ve kedilerin sağlığının değerlendirilmesi, ölçülmesi hastalıkların teşhis edilmesi ve hastalıkların şiddetlerinin ortaya çıkmasında kan testleri oldukça fazla önem taşımakta ve günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır.Kan testleri aslında birçok konuyu kapsamaktadır. Konu olarak kan testinin ilk akılda uyandırdığı kan sayımı anlamına gelen hemogram konusu, kısaca bu testlerin değerlendirilmesinden bahsedilecektir. Petmundo veteriner kliniğinde 7/24 hemogram tahlili yapılabilmektedir. Nöbetçi veteriner beylikdüzü kliniğimizde her zaman hizmetinizdeyiz. Hemogram (Tam Kan Sayımı) Hemogramda ( kan sayımı ) kandaki ana hücreler olan akyuvar ve alyuvarların sayısı ve tipleri belirlenir . Alyuvar sayısı,trombosit sayısı , akyuvar sayısı…

2 Yorum

Köpeklerde Pyometra’nın Klinik Belirtileri 1

  Rahim iltihabı olarak da bilinen pyometra dişi köpeklerde üreme sisteminde görülen önemli hastalıklardandır. Pyometra olgularında uterus lümeninde irin birikmesiyle akut veya kronik bir enfeksiyon tablosu meydana gelir. Enfeksiyonun şiddeti irin oluşturan enfeksiyon etkeni, hayvanın bağışıklık sistemi, hormonların uterusu etkilemesi gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Hayvanın yaşı da hastalığa predispoze kılan etkenlerden birisidir. Pyometra her yaştaki köpeklerde görülebilir fakat daha çok hiç yavru doğurmamış ve gediatrik hayvanlarda görülmektedir. Klinik bulgular karşımıza hayvanın kızgınlık bitiminden sonra gelen 5-10 günlük zaman aralığında çıkar. Pyometra’ya birçok farklı hastalık etkeni sebep olabilmektedir. Bunlardan uterus içeriğinden  en çok izole edilenleri; E.coli, Klebsiella spp. , Pasteurella,…

Yorum Bırak

Yoksa sorununuz Lyme mı?

Lyme, Keneler aracılığı ile bulaşan ve insanları da etkileme kabiliyetine sahip olan önemli bir hastalıktır. Boriella spiroketlerinin sebep olduğu bu hastalığı Ixodes ricinus cinsi kenelerin Borrelia burgdorferi isimli mikroorganizmayı ısırdıkları canlıya bulaştırırlar. Enfekte keneler vücudu ısırdıktan sonra, salyaları aracılığı ile konağa bulaştırır. Etkenler buradan bağ dokulara ve diğer dokulara kadar yayılarak enfeksiyonun başlamasını sağlar. Lyme Hastalığı Belirtileri Enfeksiyon başladığı andan itibaren görülen ilk belirtiler yangısal reaksiyonların başlamasıyla görülür. Ateş, iştahsızlık, lenf nodlarında belirgin bir büyüme, halsizlik ve topallık gibi başlıca belirtileri bulunmaktadır. Köpeklerden insanlara bulaşabilen bir hastalıktır. Lakin hastalık köpeklerde hafif seyirli belirtiler ile seyreder. Bu açıdan pek çok insan…

Yorum Bırak

Köpeklerde Kalça Displazisi

Bilindiği gibi bazı köpek ırklarının kendi ırklarına özel hastalıkları bulunmaktadır. Çoğu büyük köpek ırklarında ise kalça displazisi yani kalça çıkığı hastalığı görülmektedir. Kalça eklemini oluşturan femur kemiğinin üst kısmı caput femoris’in, kalça üzerindeki acetabulum isimli kemik kısmından ayrılması durumuna kalça çıkığı denmektedir. Alman çoban köpeği, belçika kurdu, boxer, great dane, danua, doberman, collie gibi büyük ırklar bu hastalığa karşı çok yatkındır. Sebepleri Kalça displazisinin özel olarak bir sebebi henüz ortaya koyulamamıştır. Lakin yapılan çalışmalarda elde edilen bulgular hastalığın genetik olarak nesilden nesile aktarıldığı yönünde olmuştur. Ayrıca kalçayı oluşturan pelvik kasların zayıf kalması, ligamentum teres major isimli bağın gevşekleşmesi, eklem kapsülünün…

Yorum Bırak

Köpeklerde Karma Aşı

Köpeklerde Karma Aşının İçeriği Tüm canlılarda olduğu gibi köpeklerde de hastalıklardan korunmanın en etkili yöntemi aşılanmaktır. Köpeğinizi sağlıklı bir şekilde yaşatmak ve onu mümkün olduğu kadar çok hastalıklardan korumak için belirli aralıklarda karma aşılarını uygulatmanız gerekmektedir. Henüz 6 haftalıkken sağlıklı bir fiziksel muayene bulgularına sahip yavru köpeklerde 21 gün arayla en az 3 doz, bizim önerimiz 4 doz karma aşı ile aşılanması uygundur. Normal şartlarda sağlıklı bir şekilde uygulanmış köpek karma aşıları 3 yıl boyunca yeterli bağışıklık geliştirmektedir. 4. doz aşıyı olduktan 21 gün sonra yapılacak VacciCheck testi ile sevgili dostunuzun yeterli bağışıklık titrasyonuna sahip olup olmadığını öğrenebilir, böylece 3…

Yorum Bırak